Orgien, og andre fortellinger

OM ORGIEN, OG ANDRE FORTELLINGER:
Historier om mennesker av diverse kjønn og aldre, og om hva som driver dem.

ANMELDELSER:
«Knalltøff novelledebut om små og store gjenkjenneligheter i den norske hverdag. Min favoritt er den om femtiåringen som har flyttet sammen med sin unge elskerinne, og tasser kvapset, ubekvem og malplassert rundt i joggedress på Grünerløkka»
CATHRINE KRØGER, DAGBLADET
Årets beste bøker 2010
«Nina Lykke har et godt øye for hverdagens komikk og tragedie … Novellene er humoristiske og modige fordi Lykke forholder seg rebellaktig til sjangeren.»
SILJE STAVRUM NOREVIK, BERGENS TIDENDE
Årets beste bøker 2010
«poengtert og humoristisk om kvinner, menn og par som er fanget både av hverdagen og drømmene sine … i framstillingen av kjønnsspill, vennespill og familiespill, har Nina Lykke et uvanlig godt grep om virkemidlene»
GEIR VESTAD, HAMAR ARBEIDERBLAD
«Nina Lykkes debutfortellinger er en pekefinger til alle oss som ikke lever livene våre fullt ut ... et solid debutarbeid ... Nina Lykke har noe å fortelle»
BERNHARD ELLEFSEN, MORGENBLADET
«... Nina Lykke etablerer først relativt realistiske hverdagssituasjoner, før hun lar et blodsvart, potensielt altoppslukende mørke sive inn i sprekker i fortellingen»
LINDA KASPERSEN, ADRESSEAVISEN
«Hun har en stilsikker, fandenivoldsk tone og et vidunderlig, dystert skråblikk på hverdagslivets tragikomikk ... Det var uansett en liten fryd å lese denne samlinga. Det kan jeg ikke si så ofte om noe som helst»
SILJE BEKENG, KLASSEKAMPEN
«... på alle måter en vellykket debutsamling, med spenstig språk, solid komposisjon, som avdekker det grufulle i hverdagen.»
GRO JØRSTAD NILSEN, BERGENS TIDENDE