"Lykke slår knockout på virkelighetslitteraturen i en heidundrende roman om den ofte utskjelte hvite kulturmannen. Når Nina Lykke svinger den litterære pisken, er det verdt å følge med. Etter gjennombruddet med «Nei og atter nei» i 2016 har hun befestet sin posisjon som landets kanskje skarpeste og morsomste samtidskronikør … Dette er bedre enn noen virkelighetsroman kunne ha funnet på. Mørkt, morsomt og veldig, veldig kleint"
GABRIEL MICHAEL VOSSGRAFF MORO, VG 

"Suksessforfatter med spiddende penn … Tidligere har Nina Lykke hengt ut lærere og leger. Nå bedriver hun selvironi på vegne av forfatterstanden … For oss som elsker samtidssatire – fra Tom Wolfe til Torgrim Eggen – er Nina Lykke et sjeldent funn. Hennes evne til å avvæpne, til å skape fliker av sympati for de mest rotete bråkmakerne, gir satiren hennes en dimensjon utover beskheten"
INGER BENTZRUD, DAGBLADET

"Lykke gir leseren en hardcore-kikk inn i hva som skjer under beruselse og sjekking, hvem er offer og hvem er den som har skyld i det som i utgangspunktet var en flørt. Bildet av Knut er komplekst; det er en herlig energi i denne eleverte såpeoperaen som balanser fint mellom humor og ironi. Oppbyggingen er spennende, det er en stilig stigning mot det store smellet … De siste 50 sidene lukter det krutt av, gled dere lesere, Lykke kjører på, ugardert, uten filter"
STEIN ROLL, ADRESSEAVISEN

"Romanene «Nei og atter nei» (2016) og «Full spredning» (2019) høstet skryt fra et nærmest samstemt anmelderkorps, og sistnevnte fikk Brageprisen for dens «fandenivoldske betraktninger om mennesker som prøver å holde tritt». Hennes fjerde roman, «Vi er ikke her for å ha det morsomt», er intet unntak … Lykke befester sin posisjon som en mester i kunsten å avkle den øvre middelklassens forfengelighet … På kløktig vis viser Lykke hvordan nye ideer har spredt seg som en farsott i kulturlandskapet: kunsten skal provosere, samfunnet skal tolerere – men uten at noen kommer i skade for å føle seg krenket på veien"
REGINE STOKSTAD, DAGENS NÆRINGSLIV

"Et epos for outsidere. Finnes den sympatiske kultur­mannen? Nina Lykke viser oss et sjeldent, minne­verdig eksemplar … Fremtidige arkivarer som lurer på hvordan vår tid fortonet seg, vil få et rikt kilde­tilfang i denne romanen … Lykke nyanserer ved å karikere … Hun er en trapes­artist som balanserer på stram line – uten sikker­hets­nett. Hun er hoff­narren som sier det som det er. Barnet som på­peker det åpen­bare. Det gjør henne til en gave­pakke til alle som føler seg litt på siden av det konforme"
KNUT HOEM, NRK BOK

"Hvit, frustrert mann går bananas … «Vi er ikke her for å ha det morsomt» kan leses som et angrep på en litterær trend Lykke selv har avstått fra i sine mer galgenhumoristiske romaner. Den kan leses som en kritikk av forfattere som kannibaliserer på hverandre. Men Nina Lykke lodder dypere – og får en rikere penn – idet hun rister av seg tidens ånd og søker en løsning som forfattere i tidligere tider ville kalle katharsis. I en utsøkt finale løfter hun romanen til et nivå der satiren får følge av stillferdig livsvisdom"
INGUNN ØKLAND, AFTENPOSTEN